Akkoordakkoord
Logo AMCA

www.celebritycruises.nl is onderdeel van de site www.amca.nl.
Amca is in Nederland de vertegenwoordiger van Celebrity Cruises.

070 3141555

overlay
  • CXC

Adembenemend Aruba

Daniël Leo Plein in Oranjestad

Ja, het is misschien een cliché maar daarom niet minder waar: Aruba is echt one happy island!

Aruba is een van de weinige Caribische bestemmingen waar je zowel lekker kunt zonnen als heel goed kunt shoppen. Want in Oranjestad, de hoofdstad van het eiland, vind je niet alleen leuke souvenirs, maar ook een volwaardig aanbod aan kleding- en parfumzaken. Voor de goed gevulde beurs zijn er in de Renaissance Mall zelfs beroemde merken zoals Louis Vuitton, Prada en Burberry vertegenwoordigd.

Het centrum van Oranjestad is weliswaar klein, maar erg gezellig. De koloniale huizen zijn geschilderd in allerlei snoeperige kleurtjes terwijl de trapgevels herinneren aan de Hollandse invloeden. Ook fijn: de cruiseschepen leggen pal in het centrum van de stad aan, zodat je gemakkelijk overal naar toe kunt lopen.

Eagle Beach ter hoogte van het Manchebo Resort

Je kunt je er nog steeds prima redden in het Nederlands, dat gesproken wordt naast het Engels en Papiamento. 

In Oranjestad bevindt zich een kleine jachthaven. Eromheen zijn vele eetgelegenheden en winkels.

Wil je een azuurblauwe zee en helderwitte stranden maar niet handdoek aan handdoek liggen? Bij de Low Rise hotels heb je alle ruimte. Daar vind je ook het beroemde Eagle Beach, dat recentelijk door Tripadvisor in het rijtje is geplaatst van de top ten beaches of the world!


Wil je een bijzondere ervaring, ga dan eten bij Barefoot waar je inderdaad desgewenst met je blote voeten in het zand kunt zitten. En zoek je een plek waar je superverse vis kunt eten samen met de locals, begeef je dan naar Zeerover. Overheerlijk en niet duur. 

De ruige noordkust

Hou je meer van woeste kustlijnen, bezoek dan de verlaten noordkust. Hier regeert alleen de natuur.

Als natuurliefhebber kom je ook aan je trekken bij het Bubali Bird Sanctuary, dat gelegen is op loopafstand van de Palm Beach resorts (niet te missen omdat het tegenover de historische Hollandse windmolen ligt). Het is gratis en herbergt meer dan tachtig soorten trekvogels. Of ga naar de Butterfly Farm, waar je de prachtigste vlinders kunt bewonderen.

 

Niet te missen is het Arikok Park, een natuurpark van een ruige schoonheid waar je ook nog restanten van een goudmijn en grotten vindt. In de Fontein Grot kun je zelfs tekeningen aantreffen van de Arawak Indianen, de oorspronkelijke bewoners van Aruba. In het park bevindt zich ook de Natural Pool. De zee heeft hier in samenwerking met de rotsen een natuurlijk “zwembad” doen ontstaan dat alleen te voet, per paard of Jeep met vierwielaandrijving bereikbaar is (de bekende Natural Bridge, waar rotsformaties een natuurlijke brug vormden, is helaas in 2005 ingestort).

Een geologische bijzonderheid op dit verder vooral vlakke eiland (de enige heuvel, de 167 meter hoge Hooiberg, niet meegerekend) zijn de indrukwekkende Ayo en Casibari rotsformaties. Er zijn wandelpaden vanwaar je een prachtig uitzicht over de cactusrijke omgeving hebt!

Onvergetelijke zonsondergang op Aruba

Omdat Celebrity Cruises pas rond acht uur ‘s avonds uitvaart, kun je de beroemde Arubaanse zonsondergang nog zien! Maar let op! Vanaf het moment dat de zon “op” de horizon ligt, zakt hij om de zoveel tellen al een beetje verder in zee. Het laatste stukje gaat dus razendsnel, hou je camera daarom in de aanslag voor een onvergetelijke foto van een onvergetelijke vakantie!

© tekst en foto's Pascale Bruinen

Pascale Bruinen

Pascale Bruinen (11 februari 1964) is al ruim zestien jaar officier van justitie. Ze werkt thans bij Parket Limburg. Voorheen heeft ze zeven jaar gewerkt als advocaat.

Daarnaast is ze ook freelance columnist voor onder andere het Algemeen Dagblad, blogt ze regelmatig op haar twee eigen sites, www.coolcolumns.com en  www.cruisecraver.com en heeft ze artikelen gepubliceerd in Fabulous Mama Magazine.

Begin 2015 komt haar eerste boek uit bij uitgeverij De Fontein, getiteld “Mijn eerste lijk is gelukkig vers”. Hierin beschrijft ze haar belevenissen als vrouwelijke officier van justitie.

Pascale woont samen en heeft een zoon van 20 en een dochter van 18.