Akkoordakkoord
Logo AMCA

www.celebritycruises.nl is onderdeel van de site www.amca.nl.
Amca is in Nederland de vertegenwoordiger van Celebrity Cruises.

070 3141555

overlay
  • CXC

Amsterdam thuishaven Celebrity Silhouette

Zelf pizza pakken in de Lawn Club van Celebrity Silhouette

Amsterdam mag zich van 3 mei t/m 22 augustus de thuishaven noemen van de Celebrity Silhouette. Eens per twee weken vertrekt ze vanaf onze hoofdstad richting Scandinavië en Rusland. Tijdens deze cruise door Noord-Europese wateren bezoek je maar liefst acht hoofdsteden, dan tel ik voor het gemak Amsterdam even mee. Als je in Amsterdam vertrekt en weer aankomt, raad ik je aan op een van deze dagen ook even tijd te nemen voor onze hoofdstad. Aan de hand van tien foto’s geef ik je een voorproefje op deze bijzondere cruise. Het is een van mijn favoriete routes en dat komt door de grote variatie aan steden en het vertrek en aankomst in Amsterdam. Niet vliegen en toch een grote reis maken. Ik hoef nu niet zo scherp op mijn (bagage)kilo’s te letten, dat geeft een enorm gevoel van vrijheid. Zeker als je bedenkt dat het aanbod aan unieke souvenirs op deze reis extra groot is. Ga je mee?

Neem een kijkje in het Paleis op de Dam

Verrassend Amsterdam
De grote musea zijn weer open in Amsterdam. Het Rijksmuseum zet Rembrandt in het zonnetje en het van Gogh Museum eert Vincent met een speciale tentoonstelling. Dichterbij de haven in het Berlage gebouw (tussen Centraal en de Dam) is een interessante fototentoonstelling over het werk van Van Gogh. En wie echt wat anders wil, raad ik het Tassenmuseum aan de Herengracht van harte aan of neem eens een kijkje in het Paleis op de DAM. 

Bernauer Strasse, Muur Documentatiecentrum

Berlijn een kijkje over de Muur
Berlijn is een van de populairste steden ter wereld. Een stad boordevol geschiedenis met voor elk wat wils. Ik verbaas me steeds weer over de energie in deze bruisende stad. Je kunt een tour maken met een rode of gele dubbel dekker, maar je kunt ook gewoon een kaartje kopen voor buslijn 100 of 200 vanaf Alexander Platz of Bahnhof Zoo. Deze bussen rijden een groot deel van de toeristische route. Op de fiets met een zonnetje is ook heel speciaal. Maak beslist een stop bij het Nieuw Documentatiecentrum van de Muur aan de Bernauer Strasse. (U-bahn Nordstation).

 

 

Tallinn heeft een aantal bijzondere kerken die een bezoek waard zijn

Tallinn oud & nieuw
In de hoofdstad van Estland gaan oud & nieuw prima samen. Tallinn was in de Middeleeuwen één van de Hanzesteden, de handel in barnsteen was hier een grote hit. Deze sfeer is nog terug te vinden in het oude deel van de stad (Vanalinn, op de heuvel aan de kust). Je vindt er nog grote delen van de oude stadsmuur met verschillende torens. Doe gemakkelijke schoenen voor het slenteren over de paden van kinderkopjes. In de laatste tweehonderd jaar overheerste hier de Russische architectuur. Ben je op zoek naar gezelligheid ga dan naar het raadhuisplein (Raekoda) in de oude stad. Vanaf de 64 meter hoge toren heb je een geweldig uitzicht over stad en haven.

De kerk van de Verlosser op het bloed, een sprookje van buiten en van binnen.

St. Petersburg betoverd
Tsaar Peter heeft zijn ogen goed de kost te geven bij zijn bezoeken aan ons land. Geïnspireerd door de grachten in Amsterdam en de statige panden, gaf hij er zijn eigen draai aan bij de ontwikkeling van St. Petersburg. Hier ontkom je niet aan de verplichte excursies, maar dan zie ook wat zoals de schatkamers in de Hermitage, de prachtige mozaïeken in de kerk van de Verlosser op het bloed, de kerk in de Petrus & Paulusvesting of de Isaacs kathedraal. Allemaal even indrukwekkend. Neem de tijd en maak een wandeling over de lange Nevsky Prospect, de winkelstraat waaraan allerlei interessante gebouwen staan. 

Helsinki is leuk om met de tram te verkennen

Helsinki per tram
Het is mooi binnenvaren in Helsinki, recht in het hart van de stad. De statige witte kerk is een icoon van de stad, ervoor is op weekdagen regelmatig een versmarkt. Wij hebben hier voor een paar euro een fiets gehuurd en zijn zelf de stad van Sibelius gaan verkennen. Het zal je verrassen hoe dicht bij het strand is in de Finse hoofdstad. Ook de tram biedt een prima alternatief om een dagje zelf een plan te trekken. Shop-aholics opgepast! De winkels liggen hier vol met Scandinavisch design! Alles overzichtelijk geprijsd in euro’s dat dan weer wel. 

Het water in Stockholm heeft vele gebruikers

Stockholm groen & hip
De statige gebouwen van de Zweedse hoofdstad staan langs de kades in de zon. Vrolijke kleuren en bedrijvigheid. Stockholm wordt het Venetië van het Noorden genoemd, het is gebouwd op 14 eilanden. De stad bestaat voor een derde uit bebouwing, een derde uit groen en een derde uit water. Winkelliefhebbers moeten hier naar Sofo in de oude stadswijk (Gamla Stan). Vanaf Strömkajen kun je heel gemakkelijk een veerboot pakken en je snel naar een van de eilanden laten vervoer voor een heerlijke fietstocht of wandeling.

Heerlijk met de voeten in het gras op het hoogste dek van de Celebrity Silhouette

Met je voeten in het gras op Celebrity Silhouette
Elke dag kom je met nieuwe ervaringen terug op de Celebrity Silhouette. Een van de leukste plekken aan boord vind ik de Lawn Club op het bovenste dek. Hier kun je op blote voeten heerlijk in echt gras struinen, een boekje lezen in de ‘reuze stoel’ of samen van een cocktail genieten in een privé hoekje. In de club kun je ook (buiten) eten of zelf een pizza bakken.

De wisseling van de wacht in Kopenhagen

Kopenhagen & Borger
Wie kent haar niet? De kleine zeemeermin. Ze zit op een rots niet ver van de haven waar Celebrity Silhouette aanmeert in de Deense hoofdstad. Wij hebben vanaf de terminal een lokale bus gepakt naar het centrum. Daar zijn we toch weer aan boord gegaan van een rondvaartboot. Kopenhagen is ideaal te verkennen vanaf het water. ’s Middags hadden we nog fijn de tijd om een fietstocht te maken. We zijn net op tijd voor de wisseling van de wacht. En gaan nog even op zoek naar het ministerie van Borger. 

Amsterdam heet de cruisegasten welkom terug

Amsterdam wacht op je!
Na al dit moois is het weer extra goed vertoeven aan boord. Een fijne zeedag rest nog voordat de Celebrity Silhouette weer aanlegt in Amsterdam. Aan boord valt er nog volop te genieten. In Persian Spa kom je volledig tot rust en kun je optimaal nagenieten van deze reis. Ook de conciërge in je suite maakt er weer een feestje van. Welkom terug aan boord en zet de knop maar op genieten, laat je lekker verwennen, ga vanavond fijn naar de Broadway Show en denk nog maar even niet aan thuis. 

Een suite aan boord van de Celebrity Silhouette met de extra service van de Concierge Class

Celebrity Silhouette doe de Concierge Class proef
Randy schreef het in zijn blog over het bijzondere gevoel van een cruise in een buitenhut met de extra service van de conciërge class. Een zeevakantie naar Scandinavië en Rusland is een ideale reis om nader kennis te maken deze service. Op de site van AMCA staan verschillende afvaarten waarvoor een aanbieding geldt voor de Concierge Class, misschien is dit het moment om dit eens uit te proberen. Wil je meer weten over de speciale Celebrity aanbiedingen? Kijk dan hier.

 

© tekst en bestemmingsfoto’s Wilma Lankhorst

In Kopenhagen, Stockholm en Helsinki zijn voor enkele euro's fietsen te huur om zelf de stad te verkennen.

Delen op social media

Wilma Lankhorst

Beste cruiseliefhebber,
Ik ben Wilma Lankhorst en reis al ruim dertig jaar met grote regelmaat over onze mooie planeet. Ik verken steden, bezoek musea, struin over eilanden, fietst graag langs rivieren en laat me regelmatig per cruiseschip over de wereldzeeën varen. Als freelance reisjournalist bezocht ik veel bestemmingen. Vijftien jaar was ik actief voor Nieuw-Zeeland waardoor ik de ‘Dutch Kiwi’ wordt genoemd. Sinds april 2012 heb ik een reisblog waarop ik wekelijks mijn reiservaringen deel. In 2013 is mijn boek ‘Duurzaam toerisme, doe je zo’ verschenen. Ik ben getrouwd en run naast mijn blogactiviteieten samen met mijn partner een Bed & Breakfast.