Akkoordakkoord
Logo AMCA

www.celebritycruises.nl is onderdeel van de site www.amca.nl.
Amca is in Nederland de vertegenwoordiger van Celebrity Cruises.

070 3141555

overlay
  • CXC

Aruba one happy island

Ontdek Aruba bijvoorbeeld met een jeep safari

Tijdens mijn reizen vind ik het altijd leuk als ik ergens kom waar een verbinding ligt met ons eigen land. Mede daarom is het Caraïbisch gebied een heerlijke bestemming om op vakantie te gaan. Deze winter biedt Celebrity Eclipse veel mogelijkheden om bijvoorbeeld de ABC-eilanden te verkennen. Dus zeg eens A en begin je avontuur op Aruba. Wat weet jij van dit eiland?

Jeep safari met privé chauffeur is een ontspannen belevenis

Jeep met privé chauffeur
De inwoners van het eiland heten je welkom met ‘Bon bini’. Celebrity Eclipse legt aan in de Cruise Ship Terminal in Oranjestad (hoofdstad). Vandaar uit kun jezelf het 30 kilometer lange en (maximaal) 9 kilometer brede eiland verkennen. En wat is er dan relaxter dan een jeep met privé chauffeur/gids die op de kade op je wacht? Joan staat met een brede glimlach op zijn gezicht naast zijn auto. We verheugen ons op een bezoek aan het Arikok National Park en zetten direct koers richting noordoost. Onderweg zien we onder andere cactussen, talrijke passiebloemen en de gele ‘flor di tuna’. Joan vertelt ondertussen over de slangen, vleermuizen, leguanen en de Warawara roofvogel.

Arikok National Park de plek om flora en fauna te ontdekken

Arikok National Park
Het Arikok National Park beslaat een vijfde van het totale eiland oppervlak. Naast een indrukwekkende kunstlijn met rotsen en romantische strandjes, is het park vooral bekend om haar flora en fauna. We rijden door cactusvelden dan weer over lavastenen en zien allerlei kleurrijke vogels. Ondanks dat we recent het programma ‘In de ban van de condor’ hebben gevolgd, herkennen we (helaas) nog weinig soorten. Maar niet gehinderd door gebrek aan vogelkennis genieten we van de vele gevleugelde vrienden. Van een lager knuffelgehalte, maar volgens Joan net zo populair, is de vleermuizengrot. In deze grot zien we ook de grottekeningen van de oorspronkelijke bewoners. Ik word erg geraakt door het effect van de lichtstralen die af en toe door een opening de grot instromen.

Grotten met luchtkanalen en mooi strijklicht

Terug via de zuidkust
Met zevenmijlslaarzen verkennen we het park. Als je langer op het eiland bent, is het zeker de moeite waard om hier een wandeling of fietstocht te gaan maken en te picknicken op een van de vele mooie plekjes. Joan lacht bij deze suggesties. Zijn motto is: waarom zou je je inspannen als je ook lekker in een jeep kunt rond rijden? Voor we het park verlaten maken we nog een stop op het uitzicht punt Cero Jamanota (188m). Vanaf dit punt kunnen we bijna het hele eiland overzien.

het Arikok National Park is groen in november
Heerlijk zwemmen en snorkelen

 

Terug in Oranjestad hebben we nog twee opties voor we weer aan boord gaan: of we gaan winkelen of we gaan nog lekker even zwemmen. Hoe verleidelijk en uitgebreid het winkelaanbod ook is, dit keer kiezen we voor een taxirit naar Druif Beach waar we heerlijk ontspannen op ons waterbedje op de golfslag dobberen.

Deze winter komt Celebrity Eclipse wekelijks op Aruba

Eiland van festivals
Aruba is een lekker zonnig eiland, de gemiddelde temperatuur is 28°C en dat stimuleert de inwoners om regelmatig een feestje te organiseren. Zo kun je iedere week op dinsdag naar het Bon Bini Festival op de binnenplaats van het historische fort Zoutman in Oranjestad (aanvang 18.30 uur). Ben je donderdag op het eiland dan is er het Carubbian Festival in San Nicolas op de zuidoostpunt van het eiland (18.00-23.00 uur) een leuk alternatief. Op beide evenementen kun je de lokale lekkernijen proeven terwijl er gelijktijdig artiesten optreden. Bij het Bon Bini Festival hebben we weer eens heerlijk ouderwets staan swingen en hebben we de eerste passen geleerd van de Arubaanse wals.

Geniet van 'One happy balcony' bij de eigen buitenhut

Meer weten over Aruba? Lees dan hier verder. 
Celebrity Eclipse vaart deze winter vanuit Miami Florida bijna wekelijks naar Aruba. Bon Bini! 

© tekst Wilma Lankhorst
© foto’s Aruba Tourism Authority en Celebrity Cruises

Wilma Lankhorst

Beste cruiseliefhebber,
Ik ben Wilma Lankhorst en reis al ruim dertig jaar met grote regelmaat over onze mooie planeet. Ik verken steden, bezoek musea, struin over eilanden, fietst graag langs rivieren en laat me regelmatig per cruiseschip over de wereldzeeën varen. Als freelance reisjournalist bezocht ik veel bestemmingen. Vijftien jaar was ik actief voor Nieuw-Zeeland waardoor ik de ‘Dutch Kiwi’ wordt genoemd. Sinds april 2012 heb ik een reisblog waarop ik wekelijks mijn reiservaringen deel. In 2013 is mijn boek ‘Duurzaam toerisme, doe je zo’ verschenen. Ik ben getrouwd en run naast mijn blogactiviteieten samen met mijn partner een Bed & Breakfast.