Akkoordakkoord
Logo AMCA

www.celebritycruises.nl is onderdeel van de site www.amca.nl.
Amca is in Nederland de vertegenwoordiger van Celebrity Cruises.

070 3141555

overlay
  • CXC

Culinaire verwennerij met Specialty Dining

Culinaire verwennerij met Specialty Dining

Celebrity Cruises heerlijk genieten op de Millenium Class schepen

Als rederij zit je altijd in een soort spagaatstand als het gaat om tradities. Aan de ene kant wil je ervan loskomen, wil je jezelf losmaken van alle stereotypes die rondom cruisvakanties blijven hangen. Aan de andere kant is er simpelweg nog een hele grote groep cruiseliefhebbers die houden van het Love Boat gevoel vol clichés en tradities. Wat ik merk als ik te gast ben bij Celebrity Cruises is dat er voor beide type reiziger wat te kiezen valt. En dat op één schip.

Heerlijk wijn proeven in de Celebrity Cruise Wine Cellar Masters

Genieten in zittingen of van Specialty Dining
De cruiseschepen van Celebrity Cruises ontdoen zich met name door een moderne en eigentijdse inrichting van de schepen van alle oubollige truttigheid. Voor wie toch van tradities houdt, zijn er nog altijd een aantal faciliteiten die de oude romantiek in leven houden. Denk bijvoorbeeld aan het dineren in zittingen conform vaste tijden. Ook het diner met de kapitein houden ze erin bij Celebrity Cruises.

Speciality Dining start met een heerlijke salada

Specialty Dining is extra culinair genieten
Met de ultrasnelle ontwikkelingen van de maatschappij die steeds vaker van minuut tot minuut verandert, zijn er op het gebied van dineren aan boord van de Celebrity-schepen ook de nodige veranderingen toegepast. En oh, wat fijn! Zo kent Celebrity Cruises het zogenoemde Specialty Dining. Een uitkomst voor iemand als ik. Ik hou immers van heerlijk eten en ik rebelleer graag tegen alles wat strak georganiseerd is. Van mij mag het allemaal wel veel meer culinair, out-of-the-box en vrijer zijn. Hoera voor Specialty Dining!

De lekkerste biefstuk eet je aan boord bij Celebrity Cruises

Diner met hoog sterrengehalte dankzij topkoks
Oké, eerlijk toegegeven. Wil je out-of-the-box eten, dan moet je ook een klein beetje out-of-the-wallet denken. De Specialty Dining restaurants die je aan boord van de schepen van Celebrity Cruises treft, zijn geen type pizzahut of sushischuur. Het zijn keukens met koks van wereldklasse die ook nog eens gerechten serveren met een hoog sterrengehalte. Aangezien de rederij heus wel snapt dat je voor een standaarddiner allang hebt betaald, gelden voor de Specialty Dining restaurants slechts een meerprijs en dus geen hoofdprijs.

Laat je verwennen in restaurant Murano op de Celebrity Solstice schepen

Een goed diner gaat gepaard met goede wijn
Nu kan ik natuurlijk alle Specialty Dining restaurants onder de loep gaan nemen, maar eerlijkheid gebied te zeggen dat ik niet op alle schepen van Celebrity Cruises ben geweest. Wat ik wel weet, is dat je op de Celebrity Century heerlijk culinair kan genieten in het Murano restaurant. Het restaurant is geheel ingericht met het wereldberoemde Murano-glas. De topmaaltijden gaan hier gepaard met heerlijke wijnen. De Murano restaurants vind je overigens alleen op in de Solstice Class. De enige uitzondering buiten deze klasse is de Celebrity Century, wat mij dus heel gelukkig maakte.

In restaurant Qsine bestel je het favoriete menu via de iPad

Snel bestellen via de iPad
Op de schepen in de Millennium en Solstice Class kan je genieten in tapasstijl in het Qsine restaurant. Het hippe van deze restaurants is dat de bestelling gedaan moet worden via iPads. Alleen al als Apple-fan zou ik dit dus heel graag eens een keer willen maken. Ik zou natuurlijk hier bij de lokale sushischuur in Apeldoorn ook met een iPad kunnen spelen, maar dan zit ik dus niet heerlijk te dobberen bij de zonsondergangen rond de Bahama’s of San Juan. Specialty Dining mag zoals de naam zegt, best speciaal zijn.

Na al dat lekkers is er nog een subliem dessert

Wissel eigentijdse ervaring af met fijne tradities
Specialty Dining van Celebrity Cruises is dus een hele fijne meerwaarde voor de ware culinaire liefhebber. Natuurlijk hoeft je bij Celebrity Cruises niet te kiezen tussen tradities of de eigentijdse Specialty Dining. Er is genoeg te doen, te beleven en te eten over de gehele breedte van de vloot. Laat je dus vooral leiden door de mogelijkheden tijdens je fijne cruisevakantie.
Let wel: ben je overtuigd van Specialy Dining, boek dan vooraf via de site. Je ontvangt dan nog eens extra veel voordeel.


Ik zeg tot slot - uit ervaring - eet smakelijk!


© tekst Randy Gasper

Randy Gasper

Biografie

Randy Gasper is al meer dan 15 jaar actief in de toeristische sector. Na Disneyland Parijs, NBBS, Q-International en Cruise Travel pioniert hij met de kersverse touroperator Tuana Holidays op de Marokkaanse markt.

Daarnaast is hij blogger bij Travelinq.nl, een online reismagazine vol reisverhalen, reisnieuws en reistips en is hij tevens mede-eigenaar van Pop Up Park 055, het eerste binnenpark van Europa.

Randy is samen met Rachel. Met haar heeft hij een liefdochter van 12 en een liefzoon van 10. Binnenkort stappen Randy en Rachel in het huwelijksbootje.