Akkoordakkoord
Logo AMCA

www.celebritycruises.nl is onderdeel van de site www.amca.nl.
Amca is in Nederland de vertegenwoordiger van Celebrity Cruises.

070 3141555

overlay
  • CXC

Met Celebrity Silhouette naar Engeland & Ierland

Lekker dagje Amsterdam voor de Celebrity Silhouette naar Engeland vertrekt © Wilma Lankhorst

Denkend aan Engeland zie ik kronkelende wegen met hoge heggen, tea for 2, fish & ships, foto’s van de Koninklijke familie en feestende voetbalsupporters. Als ik aan Ierland denk dan zie ik een uitgestrekt landschap voor me met leuke kleine cottages, met daarin volop wandel en fietspaden. Pubs met Guinness en zingende Ieren en ik hoor de tikkende schoenen van de rij dansers van Lord of the Dance. Engeland en Ierland, twee eilanden met een rijke traditie en een bevolking met een bijzonder gevoel voor humor. Celebrity Silhouette maakt vanaf 9 juni a.s. een cruise van 12 nachten naar deze bestemming. Je bezoekt bijzondere locaties in Zuid-Engeland en aan de oostkust van Ierland. Als extraatje ga je ook naar de Kanaaleilanden en staan de steden Liverpool & Glasgow op het programma. Mijn ervaring is dat het een varende surprise show wordt. Zin om mee te varen?

Startpunt Amsterdam
Ook voor deze reis kun je heel comfortabel vanaf Amsterdam vertrekken. Geen wachttijden op luchthavens, geen visumaanvragen, geen bagagebeperkingen alleen maar vrijheden om met een goed gevoel aan een welverdiende vakantie te beginnen. Je vertrekt pas om 17.00 uur vanuit onze hoofdstad. Dat wil zeggen dat je tot 16.00 uur de tijd hebt om iets leuks te doen in Amsterdan. Het Scheepvaart Museum ligt dichtbij en hier ervaar je hoe scheepvaart in onze genen zit. Of ga langs bij de Nieuwe Kerk op de DAM daar is tot 5 juli de tentoonstelling ‘World Press Photo 15’ te zien.

Mystiek Stonehenge © Celebrity Cruises

White Cliffs of Dover
Dit keer geen zeedag om heerlijk te ontspannen of de Celebrity Silhouette beter te kennen. Neen om 07.00 uur ’s ochtends word je wakker met de witte krijtrotsen van Dover langszij. Het kasteel van Dover is interessant om te verkennen, ook een wandeling onder- of bovenlangs de witte krijtrotsen kan ik je aanbevelen. Denk in beide gevallen aan gemakkelijke wandelschoenen. Je kunt ook terug in de tijd en meegaan op een excursie naar de magische stenen cirkel van Stonehenge. Geniet tijdens het vertrek van de mooie kustlijn en als je goed luistert hoor je misschien Vera Lynn zingen ‘We will meet again!

De haven van Peter Port is erg populair bij zeezeilers © foto Wilma Lankhorst

Ahoy voor St. Peter Port
Terwijl je heerlijk geniet van de goede keuken op de Celebrity Silhouette, zet de kapitein koers naar de Kanaaleilanden. Onze prachtige Silhouette kan helaas niet in de pittoreske haven van St. Peter Port afmeren, daarom vandaag een tenderdag. Houdt daar rekening mee als je zelf een programma maakt. Wij hebben met twee nieuwe cruisevrienden, samen een taxi gehuurd en ons zo heel comfortabel twee uur over het eiland laten rijden. Daarna was er nog tijd om in “the Old Quater’ gezellig samen wat te drinken en cruise-ervaringen te delen.

Overal in ierland zul je ze zien de kleurrijke Georgiaanse deuiren © Celebrity Cruises

Welkom in Ierland
En als je op vrijdag wakker wordt, ben je opeens in Ierland. Hier kun je weer met de vertrouwde Euro betalen en dat maakt nog gemakkelijker om zelf een uitstapje te maken. Je hebt volop keuze zoals de St. Fin Barre kathedraal of de kerk van St. Anna. Kasteelliefhebbers kan ik Blackrock Castle van harte aanbevelen. Dit 16e eeuwse kasteel ligt 2 km uit het centrum van Cork aan de oever van de rivier de Lee. Ben je op zoek naar een appeltje voor de dorst, ga dan naar Grande Parade en bezoek ‘the English Market’ een overdekte markt met allerlei heerlijke (dagverse) producten. Proef de smaak van Ierland.

Dublin is de geboortestad van Dracula © foto Wilma lankhorst

Waterford & Dublin
Op weg naar Dublin maakt de Celebrity Silhouette een stop in Waterford. Dit is de tweede tenderstop van deze reis. Waterford kent een lange historie en is in 914 gesticht door de Vikingen. Net als Amsterdam is Waterford een favoriete haven voor historische zeilschepen.
Dublin is de hoofdstad van Ierland en deze stad kun je prima verkennen met een dubbeldekker bus. Interessante stops zijn o.a. St. Patricks kathedraal, Guinness brouwerij en Temple Bar. Liefhebbers van bijzonder musea kan ik het Little Museum van Dublin en het Schrijversmuseum van harte aanbevelen. Pas op voor Dracula want die wordt regelmatig in deze stad gesignaleerd.

Cool Liverpool © foto met dank aan Visit Britain

Cool Liverpool
En op dag zeven word je weer wakker in Groot-Brittannië. Liverpool voor velen een onbekende stad, maar niet voor de Beatles die hier hun muzikale carrière begonnen. In Albert Dock begint de Beatles Story een 2,5 uur durende ‘Beatles mystery tour’. Als je terugkomt van de Beatles tour kun je in Albert Dock ook een kijkje nemen in het Tate Liverpool. Dit is de 4e vestiging van de Tate-museumketen. Een begrip in Engeland als het gaat om moderne kunst. Regelmatig wisselende tentoonstellingen met naast schilderkunst en beeldhouwwerken ook dans en muziek. En net als Tate London is ook dit museum gratis te bezoeken.

 

Culzuan Castle, Greenock © Celebrity Cruises

A Scottish breakfast
En verder gaat onze verkenning. Dinsdagmorgen ‘breakfast is served in Scotland’. We leggen aan in Greenock en wie wil, kan Glasgow bezoeken. Schotland, land van kastelen, ridders en legenden. Maak een tour langs beroemde kastelen en geniet van de Clyde Valley. Clyde Tourism biedt allerlei tours aan van wandelingen tot bustochten. Enjoy Scotland today!

Heerlijk mijmeren op het achterdek © foto Wilma Lankhorst

Wales
Vóór we afscheid nemen van Groot-Brittannië en Ierland staat er voor vandaag nog een bezoek aan Wales op het programma. Dichter Thomas Dylan zei over Wales “You are here, nearer to Heaven”. Of Wales dichterbij de hemel is mag je zelf bepalen als je van je in een pub van een Welshe whisky nipt of als je walvissen en dolfijnen spot en lekker in een grote love seat een echte hightea besteld. Ook vanaf de Celebrity Silhouette kun je volop genieten van de steile en ruige kusten van Wales. Vanavond gaan we lekker stappen aan boord want morgen hebben we vrij!

Wie zin heeft kan mee doen aan een kook demonstratie aan boord © Celebrity Cruises

Een heerlijke zeedag
Je hebt er deze reis lang op moeten wachten maar vandaag is het zover, de eerste zeedag op de Celebrity Silhouette. Lekker alle tijd om te genieten van een ontbijt in het Windjammer café of in het a la carte restaurant of … in je eigen hut. En iwt weet, heb je voor deze reis een hut met balkon. Dat maakt deze dag helemaal speciaal. Ik heb in ieder geval een afspraak staan in de Persian Spa en mijn lief die duikt de fitness ruimte in. Heerlijk sporten met het mooiste uitzicht dat je je kunt wensen.

Parijs is vandaag een van de vele opties © foto Wilma Lankhorst

O la, la douche France
Onze laatste bestemming op deze cruise is de Noord-Franse stad Le Havre. Deze havenstad promoot zichzelf voor cruisegasten als de toegangspoort tot Parijs. De Franse hoofdstad is een van de vele opties die je vandaag hebt voor en excursie. Daarnaast ligt Le Havre in het hart van Normandië, de Franse provincie die we kunnen D-Day de invasie van de Geallieerden op 6-6-1944. Het centrum dat tijdens de oorlog was verwoest is opgeknapt door de France architect Auguste Perret en staat sinds 2005 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. En wist je dat het Malraux Museum de grootste collectie impressionistische schilderkunst heeft na Parijs? Tja, dat wordt moeilijk kiezen. Jij mag het zeggen! Morgen kun je weer lekker bijkomen aan boord tijdens de tweede zeedag.

Heerlijk culinair genieten aan boord © Wilma Lankhorst

Een zaterdag op zee
Een fijne lekkere luie zaterdag op zee, dat is wat Celebrity Cruises vandaag voor je in petto heeft. De winkels aan boord zijn open om de laatste cadeautjes voor de thuisblijvers te halen. Je kunt nog en gokje wagen in het casino en zo je cruise misschien weer terug verdienen. Vanavond nog even ontspannen uit eten, de koffer gepakt en op de gang gezet en daarna genieten tot in de late uurtjes. Morgen is het zondag en legt Celebrity Silhouette in het ochtendgloren aan in de haven van Amsterdam. Ik ga vannacht dromen van mijn volgende zeevakantie als ‘celebrity’. See you!

© tekst Wilma Lankhorst

Delen op social media

Wilma Lankhorst

Beste cruiseliefhebber,
Ik ben Wilma Lankhorst en reis al ruim dertig jaar met grote regelmaat over onze mooie planeet. Ik verken steden, bezoek musea, struin over eilanden, fietst graag langs rivieren en laat me regelmatig per cruiseschip over de wereldzeeën varen. Als freelance reisjournalist bezocht ik veel bestemmingen. Vijftien jaar was ik actief voor Nieuw-Zeeland waardoor ik de ‘Dutch Kiwi’ wordt genoemd. Sinds april 2012 heb ik een reisblog waarop ik wekelijks mijn reiservaringen deel. In 2013 is mijn boek ‘Duurzaam toerisme, doe je zo’ verschenen. Ik ben getrouwd en run naast mijn blogactiviteieten samen met mijn partner een Bed & Breakfast.