Akkoordakkoord
Logo AMCA

www.celebritycruises.nl is onderdeel van de site www.amca.nl.
Amca is in Nederland de vertegenwoordiger van Celebrity Cruises.

070 3141555

overlay
  • CXC

Millennium Class van Celebrity Cruises: gemoedelijke klasse om groots te genieten

Special dining in restaurant Murano

Millennium Class van Celebrity Cruises: gemoedelijke klasse om groots te genieten
Wie klasse, degelijkheid en rust zoekt en tevens wil genieten van een groot cruiseschip vol activiteiten, komt volop tot zijn recht op de schepen in de Millennium Class van Celebrity Cruises. De Millennium Class kent een viertal schepen: de Millennium, Constellation, Infinity en Summit zijn de vier zusjes die sinds de eeuwwisseling – vandaar de naam van deze klasse – inmiddels alle oceanen hebben bevaren.

Strak, rustig en modern design
Hoewel de Millennium Class een ruim programma biedt voor gezinnen met (jonge) kinderen, kan je uit de stijl van het schip opmaken dat de focus niet ligt op deze doelgroep. In tegenstelling tot andere Amerikaanse rederijen zijn de Millenium Class schepen van Celebrity Cruises minder schreeuwerig van kleur. Toch hebben de binnenhuisarchitecten kunnen voorkomen dat de schepen niet oubollig en saai worden. Integendeel. Dankzij het gebruik van veel glas, moderne houtvormen en straks design ogen ze modern en luxueus.

Wijnproeven aan boord in de Cellar Masters

Renovatie geeft Millenium Class nog meer klasse
Mede dankzij de tussendoor uitgevoerde renovaties op de vier zusterschepen voldoen alle schepen aan de eisen van nu. Daarmee evenaart de Millenium Class zonder enige moeite de kwaliteit van de nieuwere Solstice Class. Wat blijft is het onderscheid dat de schepen van de Millenium Class minder groot zijn en veel intiemer ogen.

Heerlijk ontspannen in de Aqua Spa

Vervelen op de schepen van Millenium Class is geen optie
Het vermaak op de Millenium Class schepen is wel van een klasse apart. Sinds de upgrades in 2012 beschikken de vier schepen over Aqua Class® hutten. Bij deze hutten met veranda’s - om heerlijk te genieten van de zonsondergang -, hoort een onbeperkt toegang tot de AquaSpa® Persian Garden. Relaxen in de sauna, een heerlijke aromatherapie, een Turks stoombad? Ik noem zo maar even een paar dingen om weldadig te ontspannen. Wie goed uitgerust de dag doorkomt, kan ’s avonds extra genieten in de Celebrity Theater. Hier vind je prachtige Broadway-achtige voorstellingen. Vergeet aan boord overigens niet te proosten in Cellar Masters, een bar die fungeert als wijnproeverij.

Apple iLounge aan boord van de Millennium Class schepen

Met Apple altijd online
Zoals gezegd is het vermaak aan boord van een klasse apart. Dat blijkt ook uit de zogenoemde iLounge. Dit is het internetcafé aan boord van de Millennium Class schepen bestaande uit allemaal iMacs en MacBook Pro laptops van Apple. Het is overigens niet de enige plek aan boord van de schepen waar Apple goed vertegenwoordigd is. Elders op het schip vind je namelijk de Innovations Store, een soort Apple-store op zee.

Laat je verrassen in Qsine, bestel via de iPad

Een topvakantie verdient eten van topkwaliteit
Ik kan natuurlijk niet een blog eindigen zonder iets gezegd te hebben over de restaurants. Ik ben immers zo’n type waarbij liefde door de maag gaat. In de Main Dining Room worden de gangen geserveerd volgens de traditionele tafelzittingen, al is er ook een open zitting. Voor wie minder van de tradities is, kan op alle Millennium schepen ook kiezen voor alternatieve dineropties. De wereldkeuken van Qsine bijvoorbeeld serveert alles in tapasstijl. Ook hier is Apple goed vertegenwoordigd, want bestellingen plaats je via de iPad. Alle Millennium Class schepen hebben restaurants met typisch Amerikaanse gerechten. De Constellation vormt hierop een uitzondering. De specialiteiten hier komen uit de Italiaanse keuken.

De desserts zijn erg populair aan boord

Minder geschikt voor kinderen
Als je mij zou vragen voor wie de Millennium Class nou werkelijk bedoeld is, ga ik toch voor vakantiegangers zonder kinderen. De inrichting en faciliteiten van de schepen lijken hier ook meer op te doelen, ook al is er voldoende entertainment voor kinderen. Dit is wel afgestemd op de vaargebieden: in de Caribbean zijn er meer activiteiten voor kinderen dan op de Oostzee).
Dus eindig ik waarmee ik begon: wie klasse, degelijkheid, rust, wellness wil en toch het entertainment en de sfeer wil voelen van een groot schip, komt optimaal tot zijn recht in de Millennium Class van Celebrity Cruises.

© tekst Randy Gasper

Randy Gasper

Biografie

Randy Gasper is al meer dan 15 jaar actief in de toeristische sector. Na Disneyland Parijs, NBBS, Q-International en Cruise Travel pioniert hij met de kersverse touroperator Tuana Holidays op de Marokkaanse markt.

Daarnaast is hij blogger bij Travelinq.nl, een online reismagazine vol reisverhalen, reisnieuws en reistips en is hij tevens mede-eigenaar van Pop Up Park 055, het eerste binnenpark van Europa.

Randy is samen met Rachel. Met haar heeft hij een liefdochter van 12 en een liefzoon van 10. Binnenkort stappen Randy en Rachel in het huwelijksbootje.